Prizorišča Grad Turjak Grajske poroke in najemi prostorov

Grajske poroke in najemi prostorov

Poroke na gradu Turjak

Stran od mestnega vrveža, v čudoviti naravi in za zidovi mogočnega turjaškega gradu lahko naredite prvi korak na začetku vajine skupne poti. 

»Hrast stoji v turjaškem dvoru,
vrh vzdiguje svoj v oblake,
v senci pri kaniti mizi
zbor sedi gospode žlahtne,
ker Turjačan spet gostuje
Rozamundine snubače«

(France Prešeren)


Grad je postal privlačna lokacija za poroke že leta 2003, po obnovitvi svečane viteške dvorane v prvem nadstropju vzhodnega trakta, še bolj pa po obsežni obnovi v letih 2004/2005, ko je bila urejena nova poročna dvorana v zahodnem delu gradu.

Po dogovoru z Upravno enoto Ljubljana so možni poročni obredi ob sobotah od druge polovice aprila do konca oktobra. Poroči vas lahko kar velikolaški župan Anton Zakrajšek.

Na vašo željo vas do gradu s kočijo pripeljejo velikolaški konjeniki, kjer vas sprejmejo grajske dame in vas pospremijo do poročne dvorane. Po poročnem obredu boste v čudovitem grajskem ambientu našli dovolj priložnosti za kozarec penine in fotografiranje. V Viteški dvorani, ki sprejme do 150 svatov, lahko nadaljujete tudi s poročnim slavjem. V sklopu gradu je prav tako župnijska kapela, s katero upravlja Župnija Turjak in v kateri lahko po dogovoru opravite še cerkveni obred.

Cenik poročnih obredov:
Poročni obred: 150 €
Viteška straža: 100 €
Vožnja s kočijo: 120 €
Celotna ponudba: 350 €
V cenah je vključen DDV.


Splošni napotki:

Ženin in nevesta za poroko na gradu Turjak zaprosita na predpisanem obrazcu Upravne enote Ljubljana za odobritev poroke izven uradnih prostorov. Na Trubarjevi domačiji na Rašici, na sedežu Javnega zavoda Trubarjevi kraji je potrebno najprej rezervirati termin poroke ter pridobiti pisno soglasje za poročni obred na gradu. Ženin in nevesta ses pisnim soglasjem Javnega zavoda Trubarjevi kraji zglasita na UE Ljubljana, Tobačna 5, kjer jima določijo točno uro poroke. Tam poravnata tudi stroške, ki so določeni s strani UE (poročevalec, matičar ...).

Poroka se lahko rezervira najmanj 45 dni pred želenim datumom poroke.

Obrazec in vse ostale informacije v zvezi s porokami dobite na sedežu Javnega zavoda Trubarjevi kraji na Trubarjevi domačiji na Rašici in na telefonski številki 01/ 788 10 06.

pdf Obrazec za prijavo poročnega obreda
pdf Navodilo - poroke
pdf Poroke grad Turjak - zgibanka

Napovednik dogodkov

Trenutno ni dogodkov.

Prijava na novice

Vnesite svoje podatke in obveščali vas bomo o novostih v našem zavodu.

Seviqc Brežice

seviqc logo4

Spletno mesto uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje in spremljanje statistike obiska. Preberi o tem.

Da, dovolim uporabo.

Kaj so pikotki?